Perheloma Turussa – rentoa oleskelua Holiday Club Caribiassa
Kohteessa, Osakkuus, Lapset, Talvi 12. tammikuuta 2023
Caribia

Perheloma Turussa – rentoa oleskelua Holiday Club Caribiassa

Holiday Clubin brändilähettilään, Rami Rajakallion lempimatkakohteita on Karibia, jossa hän onkin viettänyt kaksi viimeisintä isyyslomaansakin RCI-lomavaihtojen kautta. Koska matka Suomesta Karibialle on kuitenkin pitkä, ei sinne lähdetä esimerkiksi lyhyelle viikonloppulomalle. Tämän vuoksi kesken sydäntalven onkin Rajakallion mielestä hyvä vaihtoehto lähteä minilomalle koko perheen kesken Holiday Club Caribialle Turkuun akkuja ladatakseen. Samat teemat lomalle sitä löytyivät Rajakallion mielestä niin Caribiasta kuin Karibialtakin– uintia, hyvää ruokaa, rentoa yhdessäoloa sekä lapsiystävällinen hotelli. Turun kaupunki tarjoaa myös sopivaa tekemistä niin aikuisille kuin lapsille.

Rajakallion viisi vinkkiä perhelomaan talvella Holiday Club Caribialla

Turku on Rajakalliolle varsin tuttu kaupunki, ja hän lomaileekin siellä vuoden aikana useasti. Ohessa Rajakallion vinkit talviloman viettoon Turussa.

Rami_turku_kylpylä.png

1 – Nauti perheen kanssa Caribian kylpylästä

Holiday Club Caribia on Rajakallion mielestä loistava perhehotelli Turun keskustan tuntumassa. Majoitusvaihtoehdoksi on valittavissa joko hotellihuoneita, joista osan voi yhdistää väliovella isommallekin perheelle sopivaksi tai sitten hyvällä varustetasolla olevat Villas-huoneistot. Hotellin viihtyisistä tiloista löytyvät niin Rajakallion ikisuosikkiravintola O’Learys kuin laajasta pizzalistastaan tunnettu Classic Pizza. Lisäksi hotellirakennuksesta kylpylän yhteydestä löytyy vielä Hesburger. Perhelomalla ei siis välttämättä tarvitse astua hotellirakennusta pidemmälle, mikäli haluaa viettää vain rentoa aikaa perheen kesken hotellilla.

Holiday Club Caribian kylpylässä on Rajakallion perheen mielestä mukava rentoutua lomansa aikana. ”Uskallatko laskea kaikista vesiliukumäistä, vai etsitkö mieluummin itsellesi sopivan hierovan suihkun allasosastolta?” Rajakallio haastaa. ”Pienemmille lapsille kylpylästä löytyy oma vesileikkialue. Rentoutumaan pääsee esimerkiksi erilaisiin saunoihin, joista perinteinen savusauna on oikein tunnelmallinen.”

Rami_turku_superpark.jpg

2 – Touhua pää märkänä SuperParkissa

SuperParkissa menee muutama tunti kuin hujauksessa. Tämä Caribian kylpylähotellin yhteydessä oleva lasten puuhaparkki on varsin monipuolinen sisäliikuntapaikka. New Yorkin teemaan rakennettu puisto on varsin viihtyisä Rajakallionkin makuun, mutta mikä tärkeintä: lapsista siellä on hauskaa.

Yksi merkittävä osa SuperParkkia on isot trampoliinit sekä vaahtomuovipatjoilla täytetyt altaat. Niissä on turvallista harjoitella korkeita hyppyjä ja voltteja. Voi sitä riemua, kun lapsi ensimmäistä kertaa onnistuu voltissa trampoliinilla.

Rajakallion mielestä parasta antia SuperParkissa on erilaiset pelit, joihin voi aikuisetkin osallistua. Lasten kanssa on hauska mitellä siitä, kuka osuu ”värihuoneessa” omiin vilkkuviin väreihin toista nopeammin. Samaa leikkisää kisailua voi jatkaa monessa muussakin pelissä.

3 – Poikkea Aurajoen rannassa Aboa Vetuksessa

Aurajoen rantamaisemissa kävellessä talvinen Turku näyttää kauniilta. Brinkkalan talon takana aukeavat käsityöläis- ja design -kaupat saattavat olla enemmän vanhempien mieleen, mutta ainakin Rajakallion lapset pitävät erityisesti alueen kapeista kujista.

”Lähistöllä oleva museokaksikko Aboa Vetus ja Ars Nova ovat toisiaan loistavasti täydentävä kaksikko” Rajakallio vinkkaa. Perheidenkin mieleen olevissa museoissa on lapsillekin paljon mielenkiintoista nähtävää arkeologisesta Turusta aina nykytaiteiseen. Vanha Turku ja Luutarha -näyttelyt olivat etenkin Rajakallion lasten mielestä kiinnostavia käymiskohteita.

Rami_turku_funikulaari.png

4 – Ajele Kakolanmäelle Funikulaarilla

Turun mielenkiintoisin ilmainen liikkumismuotokaksikko löytyy läheltä toisiaan. Aurajoen rannassa olevalla Förillä pääsee ”toispuoljokkee” ja takaisin samalla upeista jokimaisemista nauttien. Kun Förin linnanpuoleiselta pysäkiltä jatkaa matkaa kohti Kakolanmäkeä, niin tarjolla on portaiden kapuamisen sijaan kyyti Funikulaarilla ylös asti. Vaikka funikulaarin ulkomuoto muistuttaa Rajakalliosta isoa harmaata roskapönttöä, voi vaunun ikkunoista ihastella alueen maisemia – ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi.

Perillä Kakolanmäellä odottaa monta mielenkiintoista kohdetta. Pelkästään lapsia saattaa kiehtoa ajatus siitä, että liikutaan vanhalla vankila-alueella. ”Ehkäpä siinä vilkkaamatkin vintiöt mahtavat olla rauhallisesti, kun vankilarakennusten muurimaiset piirteet heijastuvat verkkokalvoille.” Rajakallio aprikoi.

Kakolanmäellä herkkusuiden mieleen on varmasti Kahvila Å, jonka leivonnaisten tekemistä pääsee ihailemaan ison lasin takaa. Mukavana ravitsemiskohteena toimi panimoravintola Kakola Brewing Companyn Taproom pienpanimo-oluineen ja pizzoineen. Yksi Turun parhaista ravintoista, Kakolanruusu, sijaitsee samoin Kakolanmäellä.  Kakolanmäeltä ei kannata lähteä takaisin kohti Auranjoen rantaa ilman, ettei olisi vielä vieraillut alueen design-liikkeessä. Kakolanmäki onkin varsin mukava ja monipuolinen vierailun kohde Rajamäen mielestä.

Rami_turku_teemakartat.png

5 – Tutustu Turkuun teemakävelykarttojen avulla

Ilman paikallistuntemusta on usein haastavaa löytää lomakohteensa parhaimmat paikat. Turussa tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, sillä matkailijoiden puolesta on merkitty erilaisille kartoille parhaat tutustumiskohteet aiheittain.

Holiday Club Caribian vastaanoton viereisestä loungesta löytyy VisitTurun julkaisemia paperisia kaupunkikävelykarttoja. Niitä on tehty usealla eri teemalla patsasbongailusta arkkitehtuurin helmiin. ”Näiden erinomaisten karttojen avulla on helppo tutustua itselleen sopivan teeman mukaiseen Turkuun.” Rajakallio vielä toteaa.

Rajakallion vinkki: Mikäli lapsista välimatkat tuntuvat väliltä pitkiltä, kannattaa hoitaa siirtymiset kohteesta toiseen kartan mukaan suunnistamalla. Näin kaupunkikävelystä tulee lapsille paljon mielekkäämpään kuin ”päämäärätön kävely kaupungilla”.

Rami_turku_bakeri_a.png

Yhteenveto

Lapsiperheille Turkuun on mahdollista tehdä edullisia perhelomia. Holiday Club Caribian kylpylähotellista on helppo viettää perheelle yhteistä mieluisaa aikaa, kun saman katon alta löytyy paljon mielekästä tekemistä. Turun keskustaankin pääsee helposti bussilla suoraan hotellin edestä, omalla autolla tai kävellen – matkaa keskustaan ei ole kuin muutama kilometri. Turku tarjoaa nähtävää ja koettavaa varmasti jokaiselle lomapäivälle!

Teksti ja kuvat: Rami Rajakallio

Holiday Club -brändilähettiläs


Rami Rajakallio toimii Holiday Clubin golfbrändilähettiläänä. Hän kertoo kokemuksistaan Holiday Clubin kohteissa ja jakaa parhaiden golflomavinkkien ohella inspiraatiota aktiivilomailuun paikallisia nähtävyyksiä ja makuelämyksiä unohtamatta. Ramin matkoista voit lukea lisää Kohteena maailma -blogista.

Lue seuraavaksi

Kohteessa, Kesä

Kesämatkailu Saimaalla – luontokokemuksia Suomen suurimmalla järvellä

Kesämatkailu Saimaalla – luontokokemuksia Suomen suurimmalla järvellä

Kesämatkailu Saimaalla – luontokokemuksia Suomen suurimmalla järvellä

Norpistaan tunnettu Saimaa on Suomen isoin järvi, joka kutsuu rannoilleen kesäloma­matkailijoita pitkienkin taipaleiden takaa. Järven ihailu auton ikkunasta on mukavaa, mutta parhaaseen kesätunnelmaan pääsee, kun kokee raikkaan järvituulen ja veden viileän sylin omin aistein. Tarjolla on runsaasti aktiviteetteja ja erilaisia tapoja nauttia Saimaan aalloista.

Lue lisää ›
Kohteessa, Osakkuus

Viikko-osakepisteillä voi harrastaa matkailua

Viikko-osakepisteillä voi harrastaa matkailua

Viikko-osakepisteillä voi harrastaa matkailua

Elämässä kaikkea ei pysty ennustamaan eikä kaikkeen osata varautua. Se on sekä rikkautta että raadollista. Joka tapauksessa monet hyvät asiat elämäämme tulevat vähän kuin varkain, ja kuitenkin juuri niistä yllätyksistä saattaa muodostua tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. Lomailu useimmiten perustuu suunnitteluun, mutta äkkilähdöistä voikin kehkeytyä ne parhaat lomat.

Lue lisää ›
Hyvinvointi, Harmony Spa

Harmony Spa – hoitoja kuten haluat

Harmony Spa – hoitoja kuten haluat

Harmony Spa – hoitoja kuten haluat

Holiday Club -kylpylähotelleihin kuuluu olennaisesti hoito-osasto, Harmony Spa, joka löytyy Tampereen Kylpylästä, Turun Caribiasta, Saimaalta, Katinkullasta ja Kuusamon Tropiikista. Hoito-osastot toimivat osittain omina, paikallisina yksiköinään, mutta enenevässä määrin yhtenäisenä hoito-osastoketjuna, jossa korostuu asiakaslähtöisyys ja korkea laatu sekä hoitotuotteissa että itse hoidoissa. Asiakas saa huomioivan, osaavan ja tasokkaan hoidon missä tahansa Holiday Club -kylpyläkohteessa.

Lue lisää ›